Waarom een foto laten maken?

Er worden ontzettend veel foto’s genomen. Met de huidige telefoons, heeft bijna iedereen een (foto)camera op zak en wordt geen gelegenheid overgeslagen om het vast te leggen. Hiermee wordt een soort visueel dagboek of storyboard vastgelegd van belevenissen en sferen, al dan niet met social media als Facebook en Instagram gedeeld met velen. Een mooie ontwikkeling.

Een goede foto is echter meer dan dat. Zo’n foto wordt niet genomen, zo’n foto wordt gemaakt. Het legt een moment vast met daarin alles wat dat moment bevat. Ik hoor vaak dat mijn foto’s ‘precies zo zijn zoals ik ben’. Hierbij gaat het niet om het uiterlijk. Het is meer dan dat. Het is de laag achter de foto. Het vastleggen van de ziel. Hoe mooi is het om goede foto’s van jezelf of anderen die je dierbaar zijn, te hebben.

All photographs are memento mori. To take a photograph is to participate in another person’s (or thing’s) mortality, vulnerability, mutability. Precisely by slicing out this moment and freezing it, all photographs testify to time’s relentless melt.”
Susan Sontag

Wil je van jezelf of (met) anderen een foto laten maken? Neem gerust contact op om de mogelijkheden af te stemmen.