Indicatie kosten

De kosten van een fotoshoot en eventuele fotoproducten, zijn afhankelijk van je eisen en wensen. Vaak is het maatwerk en kan ik daarom geen standaard prijs aangeven. Om een goede inschatting voor je te kunnen maken, zullen we af moeten stemmen wat je precies wilt. Ik kan je dan voorzien van een vrijblijvende offerte.

Indicatie elementen kostenopbouw

Om wel al een indicatie te geven van mogelijke kosten (incl. btw) die van toepassing kunnen zijn, kun je met de volgende zaken rekening houden:

Kosten fotoshoot

Een ‘standaard shoot’ duurt ca 1 – 1,5 uur en kost € 121,-
Bij een fotoshoot hoort:

  • het contact vooraf, waarin we bepalen waar en hoe de fotoshoot gaat plaatsvinden;
  • het fotograferen zelf van maximaal 4 personen in verschillende samenstellingen;
  • het gebruik van mijn apparatuur (zoals mijn mobiele studio);
  • het door mij selecteren en presenteren van de uiteindelijke foto’s (dit zijn er minimaal 20);
  • het bewerken van de foto’s zoals met elkaar besproken (zoals kleurcorrecties en zwart/wit maken);
  • een set van minimaal 20 foto’s als lage resolutie bestanden (800 pixels JPG: geschikt voor social media, ongeschikt voor afdrukken);
  • het advies over welke fotoproducten het best bij je wensen passen;
  • het ‘bestel-klaar’ maken van fotoproducten.

Reiskosten

Buiten een straal van 20 km. rondom postcode 2635 MM, worden reiskosten in rekening gebracht.

Lokatie-huur

Ik beschik zelf over apparatuur om een studio op lokatie op te bouwen, maar het kan zijn dat we bepalen dat we een lokatie (bijv. een fotostudio) moeten huren. Deze kosten worden dan in rekening gebracht. Een fotostudio in Den Haag, waar ik regelmatig gebruik van maak, kost bijvoorbeeld € 40,- per uur.

Fotobewerking of extra uren

Extra tijd door bijvoorbeeld een langere fotoshoot of andere bewerkingen dan een eenvoudige aanpassing, wordt in rekening gebracht. Hiervoor wordt een uurtarief van € 60,- aangehouden.

Fotoproducten

De geselecteerde foto’s worden online (afgeschermd) aangeboden om te kunnen bestellen. Er zijn veel bestelmogelijkheden (foto’s, maar ook wanddecoraties zoals canvas en dibond). Een foto van 10 x 15 cm kost bijvoorbeeld € 4,75 en een foto van 20 x 30 cm € 7,75.