Stappenplan

Als ik foto’s van en/of voor je mag maken, wordt over het algemeen dit stappenplan doorlopen. Klik op de betreffende stap voor meer informatie.

Stap 1: Overleg mogelijkheden

In een eerste contact – telefonisch, per mail of “live” – zullen we de mogelijkheden voor een fotoshoot afstemmen. Wat voor foto’s heb je in gedachten en wat kan ik daarin voor je betekenen? In het geval ik niet de aangewezen fotograaf voor je ben, zal ik dat aangeven. We willen immers allebei een mooi resultaat waar we tevreden over zijn.

Als we een (globaal) beeld hebben van het eindresultaat  – en het hier ook over eens zijn – kunnen we een afspraak plannen.

Stap 2: Plannen afspraak

Bij het maken van een afspraak plannen we uiteraard een datum en tijdstip, maar ook de locatie. Nadat de afspraak is gemaakt, kan er altijd nog afstemming zijn over details van de fotoshoot.

Na betaling van de kosten voor de fotoshoot, is de afspraak definitief.

Stap 3: Fotoshoot

De fotoshoot vindt op het overeengekomen moment en de afgesproken locatie plaats. De sfeer tijdens de shoot zal ontspannen zijn. Ik zal er, samen met jou (of jullie), alles aan doen om mooie foto’s te kunnen maken. Foto’s waar we trots op zijn.

Stap 4: Selectie en (lichte) bewerking

Na de fotoshoot begint er een belangrijke fase voor mij: van alle geschoten foto’s (dat kunnen honderden zijn), maak ik een selectie van goede foto’s die aansluiten bij jouw opdracht. Dit zijn er minimaal twintig. Eventuele kleurcorrecties en afgesproken (lichte) bewerkingen, zoals bijsnijden en zwart/wit maken, voer ik ook direct uit.

Stap 5: Presentatie resultaat

Nadat de selectie van goede foto’s is gedaan, zal het resultaat (minimaal 20 foto’s) aan je gepresenteerd worden. Dit kan op verschillende manieren. Vaak maak ik een (met wachtwoord afgesloten) galerij op de website. Op deze manier kun je snel en op elk gewenst moment de foto’s bekijken en/of laten zien aan anderen.
Als we het afspreken, kan ik ook langskomen met foto’s op mijn laptop of proefafdrukken van (een aantal) foto’s.

Stap 6: Bestellen fotoproducten

Voor het bestellen van fotoproducten, maak ik gebruik van een online bestelservice. Hier kun je voor de volledige selectie van foto’s, alle fotoproducten bestellen. Deze foto’s zullen ook hier op een (met een wachtwoord) afgesloten deel van de site staan. Indien je wenst, kun je wel anderen toegang geven om foto’s te kunnen bestellen.

Klik hier voor deze online omgeving. Als je klikt op het openbare voorbeeldproject “Herfst”, kan je ook het assortiment en de prijzen bekijken.

Online gebruik beeldmateriaal

Indien je uitsluitend digitaal gebruik wenst te maken van het resultaat (online en/of ten behoeve van drukwerk) zul je over het algemeen geen gebruik maken van deze online bestelservice. De bestanden zullen beschikbaar worden gesteld zoals overeengekomen.

Stap 7: Ontvangst fotoproducten

Na de bestelling op de online bestelservice, zul je de fotoproducten thuis geleverd krijgen. Het uiteindelijke resultaat van de fotoshoot!
Graag neem ik daarna nog een laatste keer contact met je op om te horen dat je tevreden bent over de producten.